2021-11-16 12:59:45• hírek • Szatmár.ro

Piacot és elektromos töltőállomásokat hoznak létre Sárközújlakon

Jó ütemben haladnak a munkálatok Sárközújlak központjában, ahol a régi bentlakás, majd iskolaként működő épület helyén kereskedőközpontot alakíttat ki az önkormányzat.

A város központjában lévő pékséggel szemben kereskedőközpont kialakításán dolgozik a helyi adminisztráció. A cél, hogy a meglévő élelmiszerpiac helyét egy új, tágasabb és korszerűbb piac vegye át, ahol 10 butik, közvécé és parkolók is helyet kapnak majd.

„A területrendezési munkálatokkal kellett kezdenünk, az ott lévő épület, bár kívülről nem feltétlenül látszott, több helyen meggyengült. Félő volt, hogy beomlik, éppen ezért annak elbontásával és a terület kitakarításával kellett kezdenünk a munkálatokat. Ezzel párhuzamosan pedig jogilag is rendezni kellett a bontással, illetve az új építkezéssel járó adminisztrációs folyamatokat” – magyarázta szerkesztőségünknek Piricsi Arthur, Sárközújlak polgármestere.

A telekkönyv frissítése után a terület jogi helyzete tiszta, így az önkormányzat a bekerítési munkálatok jelentős részét is elvégezhette.

Jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik

A beruház összértéke 1,6 millió lej, melyet saját költségvetéséből finanszíroz az önkormányzat. „Ezt az árat tavaly állapították meg a szakemberek, azóta könnyen lehet, hogy többe fog kerülni, ami azonban ennél is fontosabb, hogy rendelkezésünkre áll az összeg, így nagyon szeretném, ha mihamarabb véget érne a közbeszerzési folyamat és elkezdődhetne a tulajdonképpeni kivitelezés” – teszi hozzá Piricsi. Az élelmiszerpiacok asztalai, illetve a szendvicspanelből készült butikok képezik a beruházás legnagyobb részét.

A piac bejáratához két elektromos töltőállomást tervez az önkormányzat, melyre pályázati úton szeretnének finanszírozást szerezni. „Tetszik vagy nem, ez a jövő! Néhány évtized, de az is lehet, hogy éven belül a ma használt autókat elektromosok fogják felváltani, mi pedig fontosnak tartjuk, hogy Sárközújlak haladjon és lépést tartson korunk lehetőségeivel” – teszi hozzá a polgármester.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: